In 2020 slaat Colgate een nieuwe richting in met haar eerste sociale campagne: Courageous Smile.

In 2020 slaat Colgate een nieuwe richting in met haar eerste sociale campagne: Courageous Smile.

Colgate Palmolive Nederland werkt samen met de Optimistenbond Nederland om optimisme in actie te stimuleren.

Dit jaar wil Colgate, de mondhygiëne specialist, meer dan ooit tevoren een duidelijk signaal afgeven. Met een nieuwe campagne wil Colgate het dagelijkse optimisme voor een betere wereld stimuleren. 

De glimlach is altijd al onderdeel geweest van het DNA van Colgate. In 2020 wordt de Colgate-glimlach nog belangrijker in de communicatie. Naast deze glimlach zet Colgate zich al tientallen jaren in door middel van verschillende campagnes op het gebied van (mond)hygiëne in Nederland en in de rest van de wereld. 

Dankzij de vooruitgang en technologische innovaties blijft Colgate zichzelf ontwikkelen. Wij denken dat iedereen, een verschil kan maken. Deze overtuiging zit in ons DNA en vormt de basis van onze MVO-waarden. Om het pessimisme in de maatschappij te bestrijden, is er een ding wat we allemaal bezitten, en in kunnen zetten voor meer optimisme: de glimlach

Colgate lanceert haar nieuwe campagne: Courageous Smile
Colgate heeft besloten om de glimlach centraal te stellen in haar nieuwe campagne. Het laat zien hoe een dappere glimlach een kracht is om vooroordelen en tegenspoed in de wereld te bestrijden en hoe je de held van je eigen leven kunt worden. Een glimlach is ook de sleutel tot het benaderen van anderen in alle omstandigheden. 

Naast deze nieuwe campagne - die op maandag 6 juli van start gaat - wil Colgate nog verder gaan door deze golf van optimisme bij haar werknemers en consumenten aan te wakkeren, eerst lokaal, dan regionaal en vervolgens internationaal. In Nederland heeft Colgate de krachten gebundeld met de Optimistenbond, de Nederlandse tak van de internationale vereniging "Optimists without Borders".

“Bij Colgate is de glimlach altijd al het hart van ons DNA geweest: het helpt ons gevoel van eigenwaarde op te bouwen. » begint Sophie Bailly Maître, General Manager Oral Care Colgate Palmolive Europe. Vandaag de dag zijn we aanwezig in de huishoudens van meer dan 60% van de wereldbevolking en daarom willen we meer doen en een stap verder gaan met onze initiatieven. We zetten een belangrijke stap in onze geschiedenis. Ons ambitieuze doel is om het optimisme te stimuleren en hoe kan dat beter dan door samen te werken met de Optimistenbond Nederland? Samen zullen wij de gereedschappen leveren om het optimisme in ons dagelijkse leven aan te moedigen, concludeert zij.

Colgate-Palmolive heeft met de keuze voor een Courageous Smile de kern geraakt van wat Optimisten Zonder Grenzen in gang wilde zetten: vertrouwen, verantwoordelijkheid, oplossingsgerichtheid, constructieve actie. Waarden die ons bewustzijn richten op wat mogelijk is met vereende krachten in plaats van bij de pakken neer te zitten. legt Katharina Müllen, erevoorzitter Optimistenbond van België, uit.

Het is verfrissend en bemoedigend een bedrijf deze constructieve mindset te zien omarmen als een natuurlijke voortzetting van zijn eigen geschiedenis en als bijdrage aan ieder individu binnen en buiten het bedrijf, dus aan de wereld. Niet alleen in woorden maar vooral in daden die leiden tot duurzaam gebruik van materialen, educatie van kinderen en jongeren en van aandacht voor gezondheid, hygiëne en preventie.
Omdat het optimisme op een deugdelijke manier wordt verworven en ontwikkeld, verspreidt het zich en kan het eenieder verder helpen. 
Hoe meer je lacht, hoe optimistischer je bent…
Omdat het optimisme op een deugdelijke manier wordt verworven en ontwikkeld, verspreidt het zich en kan het eenieder verder helpen.
Hoe meer je lacht, hoe optimistischer je bent…

COLGATE: Colgate-Palmolive is een wereldleider op het gebied van consumentenproducten, gespecialiseerd in mondhygiëne, verzorging en diervoeding. Colgate distribueert zijn producten in meer dan 200 landen over de hele wereld via wereldberoemde merken zoals Colgate, Palmolive, elmex, Sanex, Ajax, Soupline, Speed Stick, Lady Speed Stick, Softsoap, Irish Spring, Protex, Sorriso, Tom's of Maine, Filorga, elta®, PCA Skin, Axion, Fabuloso en Suavitel, evenals Hill's Science Diet en Hill's Prescription Diet. Voor meer informatie over Colgate http://www.colgatepalmolive.com. Voor meer informatie over ons Colgate Bright Smiles, Bright Futures® gezondheidsvoorlichtingsprogramma zie http://www.colgatebsbf.com.

Over de Optimistenbond Nederland: De Optimistenbond Nederland is sinds 2011 actief en onderdeel van de organisatie Optimisten Zonder Grenzen. Zij hebben als doel het optimisme te doen groeien in Nederland door middel van het organiseren van evenementen en het aanbieden van een handleiding om de optimist in jezelf te laten groeien en van binnenuit te laten stralen. Meer informatie vindt u op https://www.optimistenbond.nl/.

Informatie over de « Courageous Smiles » campagne:

 • Adverteerder: Colgate 
 • Reclamebureau : REDFUSE
 • Creatief directeur: Manir Fadel
 • Creatieve bestuurders: Vitor Menezes et Ricardo Barra Lima
 • Redacteur: Ricardo Barra
 • Artistiek directeur: Vitor Menezes
 • Algemeen directeur: Peter Harrison
 • Hoofd klantenservice: Bruno Toporovschi
 • Chief Strategy Officer: Elizabeth Foord
 • Chief Operating Officer: Louise Kirk
 • TV-producenten: Barbara Safarova, Sara Woodcock 
 • Regisseurs: Maxi Blanco/ Landia 
 • Geluidstechnici: Paul Seymour /Big Foote
 • Format : 60", beschikbaar in 30", 10" 15" 6" digitale formats.
 • TV première:  maandag 6 juli
Yael Junggeburth
Yael Junggeburth Oona Amsterdam

 

Over Colgate

Over Colgate-Palmolive:

Colgate-Palmolive Company is een innovatief groeibedrijf dat geeft om en zich inzet voor een een gezondere toekomst voor alle mensen, hun huisdieren en onze planeet. De teams van Colgate richten zich op mondverzorging, persoonlijke verzorging, thuiszorg en dierenvoeding en bereiken meer dan 200 landen en gebieden. Ze ontwikkelen en verkopen gezondheids- en hygiëneproducten en voedingsproducten voor huisdieren die essentieel zijn voor de maatschappij via merken als Colgate, Palmolive, elmex, meridol, Tom's of Maine, hallo, Sorriso, Speed Stick, Softsoap, Irish Spring, Protex, Sanex, Filorga, eltaMD, PCA Skin, Ajax, Axion, Fabuloso, Soupline en Suavitel, evenals Hill's Science Diet en Hill's Prescription Diet. Colgate streeft naar duurzame, winstgevende groei en een superieur aandeelhoudersrendement en wil de mensen van Colgate een innovatieve en inclusieve werkomgeving bieden. Colgate doet dit door wereldwijd producten te ontwikkelen en te verkopen die het leven van mensen gezonder en aangenamer maken en door haar strategieën voor duurzaamheid, diversiteit, gelijkheid en inclusie en sociale verantwoordelijkheid in de hele organisatie te omarmen. Voor meer informatie over de wereldwijde activiteiten van Colgate, haar inspanningen om de mondhygiëne van kinderen te verbeteren via haar Bright Smiles, Bright Futures-programma en hoe het bedrijf een toekomst opbouwt die u doet glimlachen, gaat u naar www.colgatepalmolive.com. CL-C

Colgate